Nabiał nie jest gorszy niż inne źródła białka. Ale to też indywidualna sprawa.Jak się po nim ktoś czuje świetnie - a ja na przykład tak - to uważam że nożna go jeść dużo. U siebie zauważyłem że na redukcji, jak pod koniec pozbywam się nabiału - to skóra mi się robi jakby elastyczniejsza - a ja mam taką dość grubą i twardą skórę, co kiedyś sprawiło [...]
[...] już zjadłem że nie wiedziałem co zrobic dalej...nie wiem czy był to błąd czy nie pewno wyjdzie to w praniu i pytanie czy miałem jesc dalej czy dobrze ze skonczyłem... a jeśc mogłem jeszcze sporo, bo nie czułem sie zapchany w ogóle co wydawało mi sie to dziwne bo rok temu na ładowanich praktycznie zawsze czułem ze jestem najedzony a dzis tego [...]
Naleśniki z twarogiem na śniadanie dobry pomysł i chyba skorzystam, bo na jajecznice juz patrzeć nie moge a co dopiero jeść:/ spoko że tyle zdjęć dajesz
Dieta a budowa ciała „Dieta na masę dopasowana do budowy ciała Powyżej przedstawiłem jeden ze sposobów na obliczanie dziennego zapotrzebowania na składniki odżywcze-białka/tłuszcze/węglowodany. Jednak warto wspomnieć również o diecie na masę dopasowanej do naszej budowy ciała. Po co trzymać się uogólnionych wartości jeśli można [...]
Nie no racja że taki wyjazd to największym plusem jest oderwanie się od rzeczywistości i totalny reset głowy ale wiadomo że jak traktuje się ten sport poważnie (wiem że jedni luźniej inni bardziej ja jestem akurat z tych co bardziej zwracają na wszystko uwagę no i jednak się hamują przed tym żarciem to nie ma co ukrywać i każdy mnie zna i wie jak [...]
Kurde to u mnie trochę odwrotnie, trawienie nie jest idealne, a apetyt i tak mega póki co. Dziwne jest to, że najlepsze trawienie miałem w Turcji, jedząc cały dzień no nie zbyt fit produkty. Podobnie jak robię cheata, jest praktycznie idealnie. A na codzień coś nie gra, i nie wiem co. Jedynym produktem high fodmap w mojej diecie są w sumie płatki [...]
No właśnie, i bądź tu mądry %-) Ja teraz robię taki test, całkiem wywalam wszystko co ma wpływ na trawienie. Probiotyk (choć i tak brałem tylko raz na tydzień saszetkę vivo), maslan sodu, enzymy. Czyli będzie tak jak na wakacjach %-) jeśli po tym nic się nie zmieni, a pewnie tak będzie bo to nawet nielogiczne się wydaje %-) To chyba będę musiał [...]
ODCZUCIA I RELACJE PO FIBO 2011 : FIBO 2011 – Niezapomniane przeżycie w gronie przyjaciół Jeśli chcecie zobaczyć pełną wersję relacji w raz ze zdjęciami ZAPRASZAM : -- > http://trecteam.pl/blogi/jablonski/?m=20110426 Cześć, Już jesteśmy po FIBO 2011, było SUPER !!! to wydarzenie zapisało się u mnie w pamięci bardzo mocno choć nie [...]
No właśnie z tymi sportowcami to nie dokonca tak jest że muszą jeść często. W takich sportach jak kolarstwo górskie,szosowe sporty wytrzymałościowe, piłka nożna jedzą zazwyczaj 3razy dziennie. Aby uzupełnić energie piją olbrzymie ilości płynów (izotoników). Wiadomo nie każdy sportowiec je tak samo ale taki jest ostatnio trend :) A co do tempa [...]
IF jest jak najbardziej spoko... moim zdaniem najlepsza wersja to 16-18 h postu i 6-8 jedzenia. Zaczynamy jeść około 17 delikatnym posiłkiem np: owoce, białko i kefir. Główny i ostatni posiłek około 20-21 mięso, ww i T. Oczywiście BTW musi być obliczone. Jak ktoś ma trudności z wytrzymaniem do 17 to około południa można zjeść sobie jajeczko lub [...]
Ok, więc wczoraj na treningu po pierwsze zastosowałam dziennik i zapisałam czego i ile zrobiłam i z jakim ciężarem (niestety został w domu na święta, więc spiszę po powrocie), a po drugie wyznaczyłam sobie ile zamierzam podnieść w ostatniej serii i zgodnie z wklejonym tutaj wcześniej artykułem o progresji, starałam się do niego dążyć. Na plus [...]
13 luty 2015 Głupio mi to pisać ale dzień znów z tych nie najlepszych:-| Samopoczucie porażka i psychicznie i fizycznie. Nie wiedziałam ze myślenie to taki pożeracz energii. Często mam tak ze jak już się wkręcę w naukę i szkolenia to występuje przeładownie wiedza i w pewnym momencie padam jakbym przebiegła maraton a czaszka i mózg pulsuje jakby [...]
paula.cw: Głównie tłuszcze raczej wysokie, koło 80, nawet chyba więcej, i węgle niezbyt wysokie, tak ze 150, a na pewno poniżej 200. Tak przez dłuuugie miesiące i w sumie nic się nie działo (ciągle bez @). Carb cycling był, a z nim 3 treningi FBW i 3x wytrzymki z aero – wtedy nastąpiła jakaś tam rekompozycja (czyli w sumie jedyna zmiana w mojej [...]
Ja napisze tak. Jesli nie cierpicie na nietolerancję laktozy to jak najbardziej pijcie mleko i nie przjmujcie sie jakimis tam "******łami" . Ja mleka nie pije ale tylko z tego powodu że nietoleruje cukru mlecznego. Moj organizm wie co mogę jeść/pić a czego nie, myśle że wasz też
Nareszcie skończyłem. Geografia nigdy jeszcze nie zajęła mi tyle czasu, ale nie mam co narzekać - sam tego chciałem hrhr. Efektem moich kilkugodzinnych starań było najpierw odnalezienie, potem wypisanie, a wreszcie przyswojenie sobie PRAKTYCZNIE WSZYSTKICH wyżyn, nizin, wysoczyzn, pojezierzy, wzgórzy Polski... Sam nie wierzę, że mogłem pomieścić [...]
Z tym rowerem to w sumie miałam na myśli normalny powrót do domu,bo chyba lepiej na takim jechać niż na stacjonarnym, ale oczywiście jeśli trzeba da się zmęczyć...część drogi mam pod górkę, a poza tym wystarczy bardzo szybko jechać. Ten taniec to taniec brzucha...nawet znalazlam nasza instruktorke na YouTube...tutaj przykladowy filmik: [...]
Obli jesteś wielka :-) Dziękuję za cenne rady. Nie wiem, co mi się ubzdurało z tą marchewką, ale fajnie, że mogę jeść :-) No to zarodki pszenne oddaję siostrze. A co z płatkami owsianymi? Mogę? Nie mogę? Niby gluten mają, ale czytałam, że jakiś taki, który jest tolerowany nawet przez osoby z celakią. Czeka na mnie na półce. Nabiał nadal out [...]
Właśnie sobie obejrzałam filmik o uchwytach sztangi i już wiem, co to jest ten przechwyt. Ja zawsze robiłam z nachwytem. Dzięki obli, następnym razem spróbuję nową techniką :-) Rozumiem, że z serii na serię trzeba zmieniać, która ręka jest z przodu, żeby równomiernie ciężar na nie działał. WYMIARY Chyba przeniosę na stałe mierzenie na soboty, bo [...]
maka żytnia ma gluten tak jak pszenna:-)), Obawiam sie ze anister sobie skróty myślowe robi, chodzi o to ze po poddaniu procesowi zakwaszania maka staje sie lepiej strawna dla nas, pozbawiona szkodliwych substancji i gluten jest częściowo "przetrawiony" przez bakterie, tak ze małe ilości chleba na zakwasie podobno mogą nawet ludzie z celiakia [...]